Drs. E.P.M. Roos

BIG-nummer 69031481001

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRoos, E.P.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Drs. E.P.M. Roos

Uroloog Antonius ziekenhuis (onderzoek, urolithiasis & oncologie)

De heer Roos behaalde zijn artsenexamen 1991 te Groningen. Hij voltooide de  opleiding tot uroloog in Den Bosch, Aken(D)  en Hagen(D). In 1997 behaalde hij zijn registratie als medisch specialist, in hetzelfde jaar zijn inschrijving in het Europees Specialistenregister als "fellow of the european board of urology" FEBU. Hierna werkte hij als uroloog aan het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en vestigde hij zich vanaf 1999 als uroloog in Sneek.  De heer Roos verricht actief fase II en III-onderzoek vanuit zijn functie als directeur van Urotrial. In 1999 heeft hij de Friese Urologen Club opgericht waarvan hij nog steeds voorzitter is. Sinds 2007 is hij voorzitter van de vakgroep urologie in Sneek, en sinds 2016 is hij voorzitter van de maatschap Urologie Zuid Friesland ( UZF). Tussen 2012 en 2015 was hij lid van het stafmaatschapbestuur van het Antonius ziekenhuis in Sneek. De heer Roos heeft in 2007 het Niersteencentrum Sneek opgericht en binnen het Antonius ziekenhuis een uitwendige niersteenvergruizer (ESWL) geïnstalleerd. Daarmee werd de regionale urologische samenwerking verder versterkt.

De heer  Roos heeft naast zijn algemene urologische taken en zijn werk als coördinator van klinisch wetenschappelijk onderzoek als speciaal aandachtsgebied: de operatieve behandeling van prostaatkanker en de behandeling van nier en uretersteenlijden met minimaal invasieve technieken ( URS/PNL/ESWL). Daarnaast doet hij eens in de 6-8 weken spreekuur op Terschelling. (Afspraken daarvoor kunnen via de secretaresse in Sneek worden gemaakt.)