Dr. H.J.K. Ananias

BIG-nummer 69064654001

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAnanias, H.J.K. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Dr. H.J.K. Ananias

Uroloog Antonius ziekenhuis

Dr. Ananias is sinds begin 2015 als uroloog werkzaam in de Friese Ziekenhuizen, waarbij hij voornamelijk werkt in het Antonius Ziekenhuis te Sneek en daarnaast laparoscopische ingrepen (kijkoperaties) uitvoert in de Tjongerschans te Heerenveen. Hij studeerde Geneeskunde in Groningen en behaalde in 2005 cum laude zijn artsexamen. Daarna heeft hij 10 jaar in Groningen gewerkt in het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Martini Ziekenhuis. In 2014 promoveerde hij op beeldvorming van prostaatkanker en in 2015 behaalde hij een Europese aantekening (Fellow of the European Board of Urology, FEBU). Naast wetenschappelijk onderzoek naar prostaatkankerbeeldvorming heeft hij ook onderzoek gedaan nierkanker, chemotherapie bij prostaatkanker en naar virtual reality training in de urologie. In 2014 heeft hij een website voor de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkeld welke nu wordt gebruikt om co-assistenten in Noord- en Oost-Nederland te trainen in urologische vaardigheden.

Dr. Ananias heeft als bijzondere aandachtsgebieden de oncologie, endo-urologie (stenen) en laparoscopie. Begin 2017 is hij gestart met de training om ingrepen met een operatierobot te kunnen uitvoeren.